ziemij-kindercoaching Zandkasteel 3

..... en de kinderen scheiden mee

Een kind gaat er vanuit dat zijn vader en moeder voor altijd bij elkaar blijven. Vooral jongere kinderen twijfelen daar geen moment aan. De scheiding van ouders is voor een kind één van de meest ingrijpende gebeurtenissen in zijn leven. De veilige basis valt opeens weg. Veel dingen gaan veranderen. 
 
Een echtscheiding brengt vaak een periode vol spanning, onrust en onzekerheid met zich mee. Ook als je als ouder je uiterste best doet om je kind uit de strijd te houden, ervaart hij vaak veel stress. Vaak voelt een kind van gescheiden ouders zich verdrietig, verward, boos, schuldig en in tweestrijd met zichzelf. Als je kind deze gevoelens niet kan uiten en op een gezonde manier verwerken, dan is de kans groot dat het beeld dat je kind van zichzelf en van anderen heeft, wordt aangetast. Juist in deze onzekere periode heeft je kind extra aandacht en ondersteuning nodig zodat hij op zijn eigen manier leert omgaan met de scheiding.
 
Als ouders is het heel belangrijk om jullie kind te laten weten dat de scheiding niet zijn schuld is en dat hij niet hoeft te kiezen. Maar hoe leer je jullie kind verder omgaan met alle (aankomende) veranderingen? Hoe zorgen jullie er voor dat hij ook daadwerkelijk kind blijft in deze situatie? En hoe kan je kind de scheiding een plekje geven? Met het Zandkastelenprogramma® biedt Zie Mij Kindercoaching jullie kind in deze onzekere periode van de scheiding graag een steuntje in de rug.
 
Uniek aanbod
Dit programma onderscheidt zich van het overige aanbod voor scheidingskinderen in Nederland. Ten eerste omdat dit programma preventief is, het kan worden ingezet aan het begin van de scheidingsperiode. Ten tweede omdat dit een kortdurend programma is. Het duurt slechts één dagdeel.
 
 
 
Het Zandkastelenprogramma®
Dit programma helpt kinderen tussen de 6 en 17 jaar op weg om door de scheidingsperiode heen te komen. Het is een preventief en laagdrempelig programma met creatieve werkvormen. Het doel van het programma is problemen die hieruit kunnen voortkomen te voorkomen of verminderen, en de verwerking van de scheiding op gang te brengen. Het Zandkastelenprogramma® biedt jouw kind (en jou als ouder) aan het begin van de scheidingsperiode een steuntje in de rug.

​Klik hier voor meer informatie over dit programma.

  
 

Linda Hendriks Oude Almeloseweg 6 8025 AP Zwolle   06 - 28 82 63 12 info@ziemij-kindercoaching.nl